Referat og litt bilder fra konserturen!

Image

Flott konsertopplevelse i Konserthuset Alfredo Kraus!

50 ÅRS JUBILEUMS KONSERT I AUDITORIET ALFREDO KRAUS MED FOLKEGRUPPEN LOS SABANDEÑOS.
Bare navnet på dette konsertlokalet fortalte oss at dette besøket til Las Palmas skulle bli en konsert med stil.
Lørdag 24. november 2018 entret 38 feststemte bussen til sjåfør Felix og Mette som guide og satte kursen mot Las Palmas.
Etter deilig tapas, vin, vann og øl på restaurante Marea Baja, spaserte vi bort til flotte konserthuset Alfredo Kraus og fant våre plasser i den store fine salen.
Kveldens konsert var med Los Sabandeños, som består av 28 mannlige sangere, flere av sangerne spilte instrumenter som gitarer, timple, tverrføyte, trompet, saxofon, trommer m.m. I tillegg til rytmeinstrumenter, som de kanariske kastanjettene Characas.
Alle sangerne var antrukket i svarte bukser, hvite skjorter og et fint fargerikt magebelte og flotte hvite kapper.
I tillegg til mannskoret deltok brødrene Fransisco og Ciro Corujo, begge tenorerene hadde gått i lære hos tenoren Alfredo Kraus.
Disse to fremførte sangnummer med både solo og sammen med koret.
Programmet var en hyllest til Spania og de kanariske øyene, det var syd amerikanske toner, folkemusikk fra alle kanariøyene og det handlet om øm kjærlighet og kjærlighetssorg til heftige lystige toner.
Koret og de to gjestesolistene underholdt oss i 1 time og 45 minutter, uten pause. En usedvanlig fantastisk flott konsert!!!!
Nevnes bør også at han som presenterte sangerne og programmet, lederen Señor Elfidio Alonso, sendte en spesiell hilsen til oss norske fra Arguineguin som satt i salen og bemerket at vi var fra Den Norske Klubben. Kunne det være vår kjære Mette som hadde røpet at vi var her??
Takk til Mette for atter en flott opplevelse for øye og øre.
Britt F. Hals