Klubbens båtmann, John Ivar Klaussen.

Hadde i dag en hyggelig prat med en av seniorene i Den Norske Klubben, John Ivar Klaussen. Til daglig finner vi John Ivar i havna i Puerto Rico om bord i sin kjære farkost gjennom mange år.

Hans første kontakt med Gran Canaria var også «sjøverts». Han tok som 15 åring hyre som byssegutt på en av Fred Olsens linjebåter. Båten gikk i fart mellom Las Palmas og havner i Nord-Europa. Lasten var tomater og bananer til Europa og diverse varer i retur. Dette er en del av øyas historie. De som har vært med den skandinaviske klubben i San Augustin på tur, og hørt historien om starten på Gran Canarias utvikling som «turistøy» vil kjenne seg igjen.Nok om det, han fikk smaken på øyas herlige klima, og bestemte seg for at hit ville han tilbake.

Etter en kort karriere som sjømann ventet Norge, med utdannelse som pølsemaker, militærtjeneste og giftemål. Han holdt seg stadig til det marine miljø siden både Rauer- og Torås Kystfort ble frekventert under avtjening av verneplikten.

Men Gran Canaria var ikke glemt! Han investerte etter hvert i en andelsleilighet på Maspalomas. Her ble påskeukene tilbrakt i 15 år, og han trivdes godt.

Etter at yrkeslivet var over, var det tid for mer permanent opphold på øya. Forskjellige løsninger ble valgt, men han hadde alltid vært båtmann, og da tilbudet kom, slo kan til og kjøpte båt. Båten hadde fast plass i havna i Puerto Rico. Her har han tilbrakt vinteren de siste 10 årene, tidligere kun avbrutt av korte opphold i sin samboers leilighet i Arguineguin.

Han meldte seg tidlig inn i Den Norske Klubben. Har var det stort sett sangen som fristet. Han var med i klubbens kor til det ble lagt ned, og har helt til det siste vært en stemme i «Shantygutta». Han var også ivrig på Bocciabanen. Og sist, men ikke minst har han vært forsanger og møteleder på søndagssamlingene.

Når han nå har kvittet seg med båten, og setter kursen hjemover i slutten april, er planen å avslutte vintrene på øya. Dagens helsetilstand innebærer så mange utfordringer og problemer i forhold til reise og opphold at han sier at nok er nok, og blir hjemme.

Vi ønsker ham lykke til i fremtiden, med mange gode år både på campingen på Hvaler og sammen med familien.

Bjørn