På tur med Den Norske Klubben

Image

Vi har i alle år hatt en aktiv turgruppe som vil være med på å gi deg som besøker Gran Canaria et både mer interessant og aktivt opphold enn om du bare oppholder deg i de typiske turistområdene. Turene varierer i lengde og krav til at du er så sprek og spretten. De er noe for enhver smak.

 

Magne Ramberg      Jan Ola Johansen         Kjell N. Nilsen

 

 

PÅ TUR MED DEN NORSKE KLUBBEN

Vi har i alle år hatt en aktiv turgruppe som vil være med på å gi deg som besøker Gran Canaria et både mer interessant og aktivt opphold enn om du bare oppholder deg i de typiske turistområdene. Turene varierer i lengde og krav til hvor sprek og spretten du er, de er noe for enhver smak.

 

TURLEDERGRUPPA

I fjellet innenfor Arguineguin og Puerto Rico ligger den norske Palmelunden, populært kalt «Norskeplassen». Den er et mye benyttet turmål og er et samlingssted for Søndagsturene. Her blir det dessuten holdt friluftsgudstjenester før jul og på vårparten i samarbeid med Sjømannskirken.
Alle turene ledes av erfarne og lokalkjente turledere som også har gjennomgått opplæring i førstehjelp.

Turgruppa samles dessuten til fest og andre sosiale sammenkomster i løpet av sesongen.

Søndagsturer:
Det går turer med Guide hver søndag Kl. 10.00 fra Patalavaca ved Donaña og fra Senteret i Puerto Rico.

Det arrangeres en friluftsgudstjeneste en av søndagene i advent oppe på «Norskeplassen», «La Plaza Noruega». Dette er et samarbeid med Den norske Sjømannskirken som ligger i Arguineguin. Initiativtakeren var Turgruppa vår. Med hensyn til evt. transport opp til Norskeplassen for de som ikke er så gode til å gå, ta kontakt med Sjømannskirken for informasjon.

Fjellturer med leder hver onsdag
Dette er turer med erfarne turledere. Turen er litt mer krevende og også lengre enn turene på søndager. Det anbefales derfor at dette ikke skal være den første turen du tar om du ikke har litt trening fra før. På de fleste turene er det viktig å ha godt fottøy og ikke å forglemme, rikelig med væske.
Guidete fjellturer hver onsdag.
Kontakt: Bjørn Isaksen +47 916 46 332/ +34 652 290 853, e-post:b-isakse@online.no

eller klubbkontoret tlf.:+34 928150307

Turene startes eller avsluttes gjerne med en busstransport med rutebuss fra/til Arguineguin, Patalavaca og Puerto Rico.

Buss/Gåturer.
Gjennom sesongen arrangerer Klubben flere turer med guide der vi reiser med egen innleid buss til et utgangspunkt for gåtur på andre steder på øya. Gran Canaria er en spennende, vill og vakker øy og på disse turene kan du få oppleve steder som du gjerne ikke kunne tro fantes her, bl.a.  de vi har i forbindelse med mandelblomstringen.
En guidet tur til mandelblomstringshovedstaden Tejeda når blomstringen er på sitt fineste er en fantastisk opplevelse.
Det er alltid våre egne Guider som kan fortelle om stedene og områdene vi kommer til.
En variant av disse turene er ulike turer til Las Palmas. Se Kalenderen eller Sesongplanen i Klubbnytt og på hjemmesiden.
Turene kombineres vanligvis med at vi stopper å spiser en lunsj på en av øyas restauranter.

Gåturene er av varierende lengde og stiller forskjellige krav til både deg selv og utstyret du bør ha med deg
Turene er vanligvis åpne både for medlemmer av Klubben og for andre i den grad det er plass. Prisene varierer og er du ikke medlem må du betale en noe høyere pris.

Turene annonseres både i Klubbnytt og på hjemmesiden vår .

Felles for alle disse turene er at det kan komme endringer i planene, så følg med. I den tiden sendingene til den norske radioen foregår vil du også få informasjon om turene våre gjennom denne. Den finner du på FM 107.8. Du kan også høre den som nettradio. Mogan.es fra 0800- 1000

Turer til nabo øyer og andre turer med overnatting.
I tillegg til lokale turer arrangerer også Klubben guidede turer til andre øyer. Følg med på oppslagtavla i Klubben og hjemmesiden om når slike turer er planlagt.

Dette er turer som er svært populære og du må holde deg orientert om tilbudet og være tidlig ute om du skal få bli med på den turen du ønsker.
Se under Medlemsinformasjon på hjemmesiden eller kontakt klubbkontoret for reglene om påmelding til disse turene.