Gran Canaria’s women band concert 10 mars 2023

Tekst : Sven Åke Bjørke

Gran Canarias Kvinneband feirer den internasjonale kvinnedagen 8 mars flere dager til ende, og holdt et fyrverkeri av en konsert i Symfonisalen i Alfredo Kraus Auditorium i Las Palmas på søndag. Over femti kvinnelige musikere, fenomenal vokalist og hundre unge dansere holdt publikum i ånde i to timer.

25 heldige klubbmedlemmer hadde fått billetter til konserten i Las Palmas.  Mette hadde fått tak i fine plasser langt framme i Alfredo Kraus auditorium. Samtidig hadde Aemet gitt gult farevarsel for høye bølger.  Opptil seks meter høye bølger slo mot Playa de las Canteras og auditoriet.  Bølgene utenfor lagde en magisk bakgrunn av frådende, stormfullt hav. Det så ut som bølgene kunne slå inn over musikerne hvert øyeblikk.  Musikerne, vokalistene og danserne lagde de bølgene som skulle til inne i auditoriet.  Konserten var et fyrverkeri av sang, musikk og livsglede.  Publikum deltok med jubel, trampeklapp og stående applaus. En opplevelse.

En formiddagskonsert er uvanlig. Et rent kvinneband er også uvanlig. Auditorium Alfredo Kraus er usedvanlig flott og en opplevelse i seg selv, hvor innerste del av scenen er et stort vindu mot Atlanterhavet. Over femti kvinner fylte scenen med sine instrumenter.

Det symfoniske bandet Gran Canaria’s women’s Band, består utelukkende av kvinner under ledelse av dirigenten og grunnleggeren Pilar Rodríguez fra Teror. Messing-blåserne dominerer.  

Med seg hadde hun School of Artistic Education ledet av Alexia Rodríguez. Over 100 barn og ungdom danset til sangene, på scenen og oppe i alle trappene blant publikum.

Konserten ble holdt i to deler, den første delen med orkester med solisten Carolina Santana. I den andre delen sluttet vokalisten og danserne seg tilorkesteret. Vokalisten Beatriz Pérez fra Canario la Última Llave; de kunstneriske skolene til Alexia Rodríguez ; barne- /ungdomskoret til Gran Canaria filharmoniske orkester , underregissert av Marcela Garrón, og med dansekompaniet Múdate Studios av Sara Cárdenes.

Pilar Rodríguez er direktør og grunnlegger av Wind Group ved Academy of thePhilharmonic Orchestra of Gran Canaria Foundation, samt dens viktigste fløytelærer. Hun er musikkterapeut og skaper av Gran Canarias kvinneband, det eneste kvinnelige symfoniske bandet på Kanariøyene og i hele Europa med disse egenskapene. 

Gran Canaria women’s band, GCWB, er et kulturelt og sosialt prosjekt som har som mål å synliggjøre kanariske kvinnelige musikere i alle deres fasetter: regissører, komponister og utøvere.

Programmet søndag 10 mars 2023

GRAN CANARIA´S WOMEN BAND

Directora Musical y Artística Pilar Rodríguez

PRIMERA PARTE (SOLO BANDA)

-“Granada” de Agustín Lara

-‘Concierto para Fagot‘ de C.Weber solista Carolina Santana

-“Cossacks Folk Dances” de Franco Cesarini, 

-“Fantasy Adventures at the Movies” de Michael Brown  

-“Boney M en concierto” de FrankBernaerts.

SEGUNDA PARTE (CON COLABORACIONES)

 –“La puerta violeta (bailarinas: Lucía, Ana, Irene, Carla, Alba) Coreografía y Dirección Sara Cárdenes.

 – “Compañeras (bailarinas: Sandra, Beatriz, Juana y Vanessa) Coreografía y Dirección Sara Cárdenes.

-“I want to break free” deJan Van Kraeydonck Coro Juvenil/Infantil OFGC y Banda arreglosMarcela Garrón.

-“Pretty Woman” deJan Van Kraeydonck Coro Juvenil/Infantil OFGC y Banda arreglos Marcela Garrón.

 Time after time” de Rob Hyman,  Beatriz Pérez y Banda 

-“Running up that hill” de Paul Murtha, Beatriz Pérez y Banda 

-“Tattoo” de Frank Bernaerts, Beatriz Pérez y Banda 

-“Miley Cirus en concierto” de Jan Van Kraeydonck, Beatriz Pérez y Banda 

-“I drove all night” de Jan Van Kraeydonck Grupo de baile Directora Alexia Rodríguez y Banda

-“Wake me up before yo  go-go” de  FrankBernaerts Grupo de baile Directora Alexia Rodríguez y Banda 

-“I´m still standing” de  Michael Brown Grupo de baile Directora Alexia Rodríguez y Banda

-“Cheek to cheek” de FrankBernaerts Grupo de baile Directora Alexia Rodríguez y Banda

Bilder: Sven Åke Bjørke og Mette Børresen