Beste spillere gjennom sesongen blir premiert vinter og vår.

Er du typen som liker å leke sammen med andre under den varmende sydensola og samtidig vil ha litt spenning under oppholdet?

Da bør du så abolutt legge turen til Petanque-banen i halv ellevetida om fredagene. Der vil du treffe omkring femti andre som ivrer etter å få plassere de to stålkulene sine så nær inntil den lille målkula (grisen) som mulig.

Spillet har enkle regler og kan spilles av alle. Det spilles på flere baner samtidig , seks deltakere på hver. Du trenger kun to petanque-kuler (kjøpes i sportsbutikker) og helst en «gris» (en liten trekule).

En «skriver» leder spillet på hver bane og han/hun er også dommer. Skriveren noterer poengene gjennom tre omganger (med en lite pause mellom hver), ti kast pr spiller pr omgang. Sluttresultatet avgjør om du rykker opp eller ned en bane til neste ukes spill, eller om du blir værende på samme bane. Til slutt spilles en såkalt «vinomgang». Hvordan dette skjer, får være en hemmelighet til så lenge. Men alle kan vinne vinflasken, her er det mere flaks enn dyktighet som avgjør.

Beste spillere gjennom sesongen blir premiert vinter og vår. 

Du må være medlem av Klubben for å spille over tid. Men er du ny, kan du spille en prøverunde uten å være medlem.
Velkommen til Petanque-banen som ligger fem minutters gange fra Klubben forbi markedsplassen i retning sportssenteret.

Tid: Hver fredag kl. 11,00 i hele sesongen.

Kontaktpersoner: Kjell Bråten og Magnar Langeland.