Opplevelsestur til Auditorium Alfredo Kraus i Las Palmas 13 mars 13

Vi var 25 entusiastiske deltakere med i bussen til Las Palmas. Mette hadde skaffet billetter. Vi ble behørig tatt temperaturen på av vakter, og fusking med munnbind var ikke tillatt.

Formiddagskonsert er uvanlig. Et rent kvinneband er også uvanlig. Auditorium Alfredo Kraus er en opplevelse i seg selv, hvor innerste del av scenen er et stort vindu mot Atlanterhavet. Sett innenfra, ser det ut som om bølgene når som helst kan slå inn på scenen.  Det gjør de ikke, men Gran Canarias kvinneband fikk det til å svinge likevel. Over seksti kvinner fylte scenen med sine instrumenter.

Det symfoniske bandet Gran Canaria’s women’s Band, består utelukkende av kvinner under ledelse av dirigenten Pilar Rodríguez fra Teror, Gran Canaria.  Messing-blåserne dominerer. Men i dag var også 15 unge kvinner med som fylte hele salen med trommevirvler som kunne ta pusten fra en. Konserten var en hyllest til alle kvinner og assosiert med Kvinnedagen 8 mars.

Bandet hadde vokalisten Cristina Ramos fra Gran Canaria som stor attraksjon, et fyrverkeri av en sanger. Ramos er verdenskjent og har vunnet flere talentkonkurranser og priser for sine sanger.

Publikum ga stående applaus flere ganger.

Du kan få en smakebit av Gran Canaria’s women’s Band og Christina Ramos ved å klikke på lenkene nedenfor.

 Under der finner du Cristina Ramos optreden i  Worlds Got Talent etter hun vant den første finalen i Spain Got Talent i 2016.

Tekst: Åke Bjørke og Dagny Nyfelt.  Bilder: Åke bjørke og Mette Børresen