Buss/ gåtur med Ingemar og Jan 25.02.2020.

Tirsdag 25 februar, etter den kraftigste Calimaen på 40 år, var det endelig noenlunde vær for å komme seg ut av huset og få trimmet muskulaturen. Noe frafall var det, grunnet Calimarester her i syd. De som ikke hadde spesielle utfordringer med pusten og som stolte fast på turledernes vurdering, stilte opp og var klare for turen.

Gåturen denne gangen, var en klippetur på litt rufsete stier langs kysten. Fra Sardina del Norte til Agaete, ovenfor fergehavnen Puerto de las Nieves, der fergene til Tenerife går.

Den nye veien fra Mogan og nordover kysten er ikke ferdig enda, så bussturen måtte bli via Las Palmas og Galdar. Gode veier gjør at turen kan gjøres på en og en halv time.

I kjent Mette stil, ledet hun oss til en lokal restaurant for toalettbesøk, en kopp kaffe og et kakestykke. Så var vi klare for å ta beina fatt.

En nydelig tur med aldeles flott utsikt til havet, klippene, havnene og strendene. Kun med noenlunde sikker avstand til klippekanten ned til havet. Stundom gikk vi helt ned til sjøkanten, for så å kome oss opp igjen på platået som lå på knappe 100 MOH. Torstein Nesse hadde ikke vært her med kosten sin, så noen av stiene var uvant rufsete. Men med utmerket hjelp fra våre gode turledere, kom alle frem i god behold.

Vi passerte tidligere og fremdeles vedlikeholdte bananplantasjer. På et inngjerdet område med historiske utgravninger, El Poblado, hadde vi vårt fruktstopp. Mette ga oss en liten oppsummering av historien der.

Etter litt over 4 timer fottur fant vi bussen vår igjen og denne tok oss tilbake til restauranten «Guanche amagro». Her serverte innehaverne, mor og datter, herlige kanariske retter med nødvendig tilbehør. Etter å ha vinket farvel til de to, ble vi behagelig transportert hjem, til Mettes sporadiske informasjoner om øya samt til våre egne drøftelser av dagens opplevelser og verdens utfordringer. Glade og fornøyde.

Tusen takk for turen Ingemar, Jan og Mette!

Arne Vabø 28.02.20