Tekst og foto: Tore Ulabrand Johnasen
En klippe tar en pause
Bjørn Isaksen, nyvalgt president i Norskeklubben, takket Ingemar Rundgren for innsatsen sist søndag.

En klippe tar en pause

Etter nærmere 15 års utrettelig innsats for Den norske klubben, har veteranen Ingemar Rundgren (78) bestemt seg for å ta en pause. «Ingemar-turene» er for lengst blitt et begrep i det norske turmiljøet på Gran Canaria – spennende opplevelser, gjerne utenfor de vanlige rutene, og altså tilrettelagt og ledet av en svenske.

Ingemar ble medlem i klubben tilbake i 2007, og han har tilbakelagt tusenvis av kilometer i fjellheimen på øya, svært ofte iført Norskeklubbens turledertrøye. Hvor mange som har nytt glede av hans enorme kunnskaper om Gran Canaria generelt, og turmulighetene spesielt.
Nå har han bestemt seg for å ta en liten pause.
Når tursesongen begynner igjen til høsten, blir det uten Ingemar.

Det ble derfor en vemodig stund under søndagsavslutningen på Marino Chico i Arguineguin da president Bjørn Isaksen i Den norske klubben ropte frem den populære svensken for å hedre ham for innsatsen han har lagt ned i alle disse årene.
– Du blir ikke lett å erstatte, kanskje blir det ikke mulig å gjøre det. For alt du har gjort fortjener du en stor takk, sa Isaksen.
Da hadde Laila Framnes allerede holdt en hyggelig tale for Ingemar og takket for alt han gjort for klubben og medlemmene. Han fikk dessuten en passende gave med på ferden tilbake til Sverige. At hovedpersonen var rørt over oppmerksomheten, var lett å se.

– Det har vært en glede å være sammen med så mang fine turvenner i disse årene, sa Ingemar.