Tekst og Foto: Randi Grung-Olsen

Siste tur med Ingvar

Siste tur med Ingemar

Torsdag 17 mars skulle vi på fjelltur med Ingemar fra Vega San Mateo til Valsequillo. Men været sto oss ikke bi med regn i fjellene i nord og Calima. Da er det godt at Ingemar og Mette har alternativer.

Det første tur-alternativet som ble servert oss på bussen nordover var fra Temisa til Santa Lucia. Men da vi nærmet oss Vecindario og så østover så vi bare mørk himmel og Calima. Ikke det nei! Så da ble det i stedet kysttur fra landsbyen El Burrero like sør for flyplassen til Arinaga, drøyt 10 km.Det ble en flott tur langs kysten med vind i ryggen for oss 26 deltakere i et ganske lettgått terreng med mye sand og grus og flotte kystplanter. Underveis passerte vi et saltutvinningsanlegg, Salinas Bocacangrejo. Interessant å lære mer om saltutvinning på Gran Canaria.

Den medbrakte lunsjen ble inntatt på den fine Playa del Cabron med svart sand et stykke før Faro de Arinaga. Strandpromenaden i Arinaga er lang og absolutt verdt et besøk. På fyret er det etter sigende en fin restaurant. Vi endte opp på cafe ved strandpromenaden for å leske oss før vi ble hentet av Felix bussen og tok fatt på hjemturen.

Siste tur med Ingvar 3
Siste tur med Ingvar 1
Siste tur med Ingvar 4
Siste tur med Ingvar 2