Tekst og foto: Tore Ulabrand Johansen

Artenara - Agaete - Referat 6
Artenara - Agaete - Referat 5
Livet kan være veldig bra, selv om det går kraftig nedover.
Det gjorde det til gangs for 29 deltakere og våre to turledere Anne og John Arild mandag 28. november. Da gikk ferden fra fjellbyen Artenara på godt over 1 200 meters høyde og ned til Agaethe rundt 1 000 meter lavere.
De fleste som var med vil nok skrive uder på at det kjentes i knær, ankler og ledd etter en til dels bratt nedstigning på rundt 20 kilometer – og litt opp enkelte steder.
Men “ubehaget” ble mer enn oppveid av en vandring gjennom et fastastisk flott terreng, preget av en voldsom frodighet, spennende huler og steinformasjoner, interessant informasjon fra turlederne og en hyggelig gjeng som holdt solid tempo gjennom hele dagen.
Vi vandret blant annet gjennom Tamadaba-skogen, spiste lunsj på den sjarmerende kirkeplassen i El Hornillo og hadde gjennom hele dagen enestående utsikt til det vakre landskapet som tårnet seg opp over oss, stadig høyere etter som vi kom lenger nedover langs den bratte stien.
Innad i Den norske klubben på Gran Canaria er denne vandringen omtalt som en av de aller vakreste turene, det er ikke vanskelig å være enig i det.
Artenara - Agaete - Referat 3
Artenara - Agaete - Referat 2
Artenara - Agaete - Referat
Artenara - Agaete - Referat 1