Svanesjøen - Referat 2

Svanesjøen – el Lago de los Cisnes: Referat

Fredag 25 november dro 25 forventningsfulle personer med Felix sin «wa-wa» til Las Palmas og  Alfredo Kraus Auditorium for å se Svanesjøen balletten med musikk av Pjotr Tsjajkovskij. Det var mye trafikk på GC1 denne black Friday så det var tett kø fra Vecindario til forbi Telde, men Mette er lur og hadde lagt inn nok tid heldigvis.

Før balletten hadde vi deilig 3-retters middag på den fine familie-restauranten like ved nordenden av Las Canteras. Byggingen av sandskulpturene var så vidt påbegynt, så det går nok en ukes tid før de er ferdige.

Mette og godt fornøyde dro vi videre til Alfredo Kraus der forestillingen begynte kl 21. Vi hadde gode plasser i Auditoriet. Ballettkompaniet er europeisk og har solister fra Moldavia, Ukraina og Italia. Balletten er basert på en gammel, tysk legende som forteller historien om Odette, en prinsesse som blir forvandlet til en svane av en ond trollmanns forbannelse. Odette må leve som svane på dagtid, men om natten blir hun igjen et menneske. Dette skjer kveld etter kveld, og dansende i sin menneskelige form blir hun sett av en prins, Siegfried. Siegfried forelsker seg i Odette og ber henne komme til slottsballet kvelden etter. Trollmannen Von Rothbart finner ut dette, og han tar med sin datter Odile til ballet. Odile ser ut akkurat som Odette, bare at hun kler seg i svart mens Odette kler seg i hvitt. Siegfried tror Odile er Odette, og han sverger sin evige kjærlighet til henne for å bryte forbannelsen. Odette viser seg, og prinsen skjønner hvor feil han har tatt. Men prinsen klarer å drepe trollmannen, Odette blir menneske igjen og så lever de lykkelige alle sine dager!

Forestillingen var fantastisk flott og fulle av inntrykk dro vi sørover igjen gjennom natten og nådde Arguineguín kl 01.

Randi Grung-Olsen

Svanesjøen - Referat
Svanesjøen - Referat 1