Vi sakser fra “Hei Kanariøyene”

Kanariøyene sier HEI IGJEN
https://www.heikanarioyene.com/coronavirus/

 

1 Hvem kan reise til Kanariøyene? Må tilreisende i karantene?

Nå er det mulig å reise til Kanariøyene fra alle land i Schengen-området. Fra og med 1. juli vil grensene gradvis bli åpnet slik at vi kan ta imot turister fra europeiske land med tilsvarende epidemiologiske forhold som oss, og etter visse andre kriterier. For øyeblikket pålegger ikke Spania tilreisende fra andre land å gå i karantene. (Husk å informere deg om hvilke regler som gjelder i hjemlandet ditt når du kommer hjem fra ferie).

2 Hvilke flyselskaper flyr til Kanariøyene i sommer?

Følgende flyselskaper har direkteflyvninger til Kanariøyene i sommer:

3 Må jeg gjennom spesielle prosedyrer før jeg kan reise? Hvilke sikkerhetstiltak kan jeg forvente på flyplassen og/eller flyet?

For å beskytte alles helse har Spanias regjering implementert en rekke sanitærkontrolltiltak som gjelder for alle passasjerer:

 • Før reisen: fra 48 timer før du ankommer Spania må du fylle ut et folkehelseskjema på nett gjennom SPAIN TRAVEL HEALTH-SpTH for å få din personlige QR-kode.
 • På flyplassen du drar fra: du må vise QR-koden din ved sikkerhetskontrollen (det er absolutt nødvendig at du har den skrevet ut eller på mobiltelefonen).
 • På flyplassen du reiser til: temperaturen din vil bli målt ved ankomst til øyene, og hvis den er lik eller større enn 37,5 ºC, må du undergå en sanitærvurdering.


Husk at det er påbudt med munnbind på flyplassen og på hele flyreisen. Du må dessuten følge alle sikkerhetsinstrukser både fra flyselskapet og luftfartsmyndighetene.

Vi anbefaler deg å sjekke inn på nettet for å unngå unødvendige prosedyrer på flyplassen. Husk at mange flyselskaper ikke lenger tillater håndbagasje i kabinen, bortsett fra en personlig eiendel som får plass under setet.

4 Kan jeg reise til Kanariøyene med cruiseskip?

Nei, ikke foreløpig, men om kort tid vil det bli mulig. Sannsynligvis vil de første cruiseskipene med anløp på Kanariøyene settes i drift igjen til høsten. Det vil tas strenge forholdsregler omkring rengjøring og hygiene (bruk av munnbind, hånddesinfeksjon, ekstra rengjøring, desinfeksjon av fottøy), og det vil innføres spesielle prosedyrer for av- og påstigning for å garantere passasjerenes og mannskapets sikkerhet.

5 Kan jeg bevege meg fritt mellom øyene?

Ja, selvsagt kan du det. En av de store fordelene ved å besøke Kanariøyene er at du kan besøke flere øyer på samme reise. Øyene er svært forskjellige fra hverandre, og det gjør reisen mye mer givende og interessant.

Nå foregår transporten mellom øyene som normalt. Daglige avganger gjør at det er enkelt å bevege seg rundt, både med fly og båt. Binter og Canaryfly står for flyvninger mellom øyene, mens Fred Olsen og Armas står for fergeforbindelser.

6 Hva må jeg vite før jeg ankommer Kanariøyene? Sikkerhetstiltak.

Vi her på Kanariøyene har jobbet utrettelig de siste månedene for at du skal kunne komme på besøk til oss og ha en trivelig ferie med maksimal sikkerhet og trivsel.

Som del av disse tiltakene anbefaler vi at du laster ned appen RadarCOVID på mobilen din. Dette er en mobilapp for smittevarsling som er tilgjengelig både på iPhone og Android. Den vil varsle deg om hvilken fare det er for å bli utsatt for covid-19 der du befinner deg.

I tillegg må du kjenne til de viktigste tiltakene som er iverksatt for å ivareta din helse og sikkerhet:

Generelle tiltak:

 • Bruk av munnbind er påbudt for personer over 6 år i gater og på plasser og andre offentlige eller allment tilgjengelige steder både utendørs og innendørs, med unntak av inntak av mat og drikke, treningsaktiviteter og/eller funksjonshemming eller luftveissykdom.
 • Trygg avstand mellom personer (fastsatt til 1,5 meter).
 • Skjerpet personlig hygiene ved bruk av håndvask eller hånddesinfeksjon.
 • Godt renhold og desinfeksjon av lokaler og materiell på steder der det foregår aktiviteter (spesielt toaletter og lignende fellesområder).

Spesifikke tiltak:

 • I gater og på plasser og andre offentlige eller allment tilgjengelige steder både utendørs og innendørs er det påbudt med munnbind uavhengig av om trygg avstand på 1,5 meter kan overholdes eller ikke.I tillegg er det forbudt å røyke eller bruke apparater for inhalering av tobakk dersom det ikke er mulig å garantere at en avstand på 2 meter til andre personer overholdes.
 • Offentlige transportmidler / kollektivtransport. Bruk av munnbind er påbudt for personer over 6 år, med unntak av personer med funksjonshemming eller luftveissykdom. På turistbusser vil passasjerene bli tildelt sete.
 • Overnattingssteder for turister. Kapasiteten i fellesområder begrenses i samsvar med kravet til minimumsavstand. Dette gjelder også i sammenheng med underholdning og gruppeaktiviteter. Buffetservering kan foregå med assistanse, der maten serveres på tallerken individuelt. Eventuelt kan den foregå i form av selvbetjening med skjermer foran matdiskene.
 • Strender, bassenger og andre naturområder. Bruk av munnbind er påbudt i adkomst til strender og bassenger, og når man forflytter seg eller spaserer på disse stedene. De eneste unntakene er når man bader, eller oppholder seg på et bestemt sted uten å forflytte seg og med anbefalt trygg avstand til andre personer.For å oppfylle kravene til avstand mellom personer er det satt grenser for kapasitet (4 m2 per person), oppholdstid og adgang på enkelte populære strender. I naturlige bassenger beregnes kapasiteten etter vannoverflatens areal. Det er obligatorisk minimumsavstand på to meter mellom grupper av solsenger og parasoller, og disse skal desinfiseres før de overlates til en ny kunde. Renhold av toaletter, dusjer og fotdusjer styrkes.Når det gjelder bruk av bassenger, begrenses kapasiteten etter antall tilgjengelige solsenger. Solsengene plasseres i henhold til kravet om avstand mellom personer, organisert i familiegrupper. De desinfiseres daglig.I naturområder utenfor tettbygde strøk gjelder ikke munnbindpåbudet så lenge man holder trygg avstand til andre personer.
 • Restauranter. Minimumsavstanden mellom bord, grupper eller ved bardisken er 1,5 meter. Maksimalt antall personer per bord eller gruppe er 10 personer. Alle gjenstander for selvbetjening eller felles bruk er fjernet, for eksempel serviettholdere, sukkerbøsser eller menyer. Sistnevnte er erstattet med QR-koder, plakater eller lignende. Før gjestene tildeles bord, skal bordet rengjøres og desinfiseres.
 • Turistattraksjoner og guidede omvisninger. Det må bestilles plass på forhånd (vanligvis elektronisk) på grunn av kapasitetsbegrensninger. I lokaler legges det opp til enveisruter for å unngå kontakt mellom gjester eller ansamlinger i større grupper. Besøkende oppfordres til å bruke sine egne hodetelefoner med lydguidene. Lydguidene desinfiseres etter hver bruk.
 • Handel. Klesplagg desinfiseres når en kunde har prøvd dem på. I tillegg desinfiseres prøverommene hyppig. De eksisterende ventilasjonssystemene garanterer tilstrekkelig utskifting av luften. Vi anbefaler betaling med kort.
 • Kulturelle aktiviteter og arrangementer. Foreløpig er kulturtilbudet begrenset, men litt etter litt vil kulturkalenderen på øygruppen fylles opp som normalt. På kino, teater og lignende vil man bli tildelt sete sammen med personer man deler bolig med. I tillegg vil sikkerhetsvaktene til enhver tid kontrollere inngangspartiet og områdene rundt for å garantere at det holdes trygg avstand mellom personer.
 • Spa og wellnessanlegg. Denne typen tilbud har alltid hatt svært strenge prosedyrer for hygiene, men etter pandemien er disse prosedyrene skjerpet. Det må bestilles plass på forhånd, ettersom det er begrenset kapasitet. Bruk av håndkle eller badekåpe er obligatorisk inne i anleggene.
 • Treningssentre og sportsaktiviteter. Gruppeaktiviteter begrenses til maksimalt 25 personer i lukkede rom og 30 personer i friluft, for å sikre trygg avstand mellom personer. Kundene vil ha tilgang til desinfeksjonsmidler for apparater og annet materiell som brukes i anleggene. Bruk av håndkle er obligatorisk. De eksisterende ventilasjonssystemene garanterer hyppig utskifting av luften.
 • Golfbaner. Opptil 4 personer kan spille sammen, på betingelse av at de holder trygg avstand til hverandre. Spillere og caddier må ikke berøre andre personers golfballer. Golfbiler kan brukes, men med maksimalt 2 personer i hver. De må desinfiseres før bruk.
 • Uteliv på kvelds- og nattetid. Bare lokaler med utendørs servering har tillatelse til å åpne, og da med 75 % av vanlig kapasitet. Inntak av mat og drikke skal foregå ved bord (ikke ved bardisk), og foreløpig er dansegulvene stengt.
 • Aktiv turisme. Aktiv turisme i friluft medfører liten risiko og foregår vanligvis i mindre grupper. Vær likevel oppmerksom på at det ikke er tillatt å dele på personlig sportsutstyr, og at det er fastsatt spesifikke protokoller for rengjøring og desinfeksjon.

7 Hva bør jeg gjøre personlig for å unngå smitte?

Kanariøyenes myndigheter anbefaler alle å følge disse rådene for personlig smittevern:

  • Vask hendene ofte med vann og såpe eller alkoholbasert hånddesinfeksjonsmiddel. Dekk nese og munn med et papirtørkle når du hoster eller nyser, og kast tørkleet umiddelbart etterpå. Hold minst 1,5 meters avstand til personer som du ikke bor sammen med (med eller uten symptomer). Bruk munnbind i gater og på plasser og andre offentlige eller allment tilgjengelige steder både utendørs og innendørs.
  Vi anbefaler at alle former for private sammenkomster av personer som ikke bor sammen, begrenses til grupper på maksimalt 10 personer. Dette gjelder uavhengig av om det er mulig å opprettholde trygg avstand eller ikke.

8 Hva bør jeg gjøre hvis jeg utvikler symptomer mens jeg oppholder meg på Kanariøyene?

Hvis du har symptomer som hoste, feber, pustevansker eller nedsatt allmenntilstand, må du isolere deg på overnattingsstedet ditt og ringe telefonnummeret 900 112 061 for å få råd og henvisning til et egnet helsesenter.
Husk at du må ha på deg munnbind når du besøker helsesentre på øyene, og unngå å berøre noe som helst med hendene.

Siden det viktigste er din helse og trivsel, tilbyr vi på Kanariøyene en gratis forsikring hos forsikringsselskapet AXA som dekker alle utgifter knyttet til covid-19. Klikk her for å lese om denne forsikringen.

Hygieneanbefalinger:

Lavamanos

Vask hendene ofte med vann og såpe eller alkoholbasert hånddesinfeksjonsmiddel

Toallitas

Dekk nese og munn med en engangs ansiktsserviett når du hoster eller nyser, og kast servietten umiddelbart etterpå

Distancia de seguridad

Hold minst 1,5 meters avstand til folk som du ikke bor sammen med (med eller uten symptomer)

Barbijo

Bruk av munnbind er påbudt på kollektivtransport, i gater og på plasser og andre offentlige eller allment tilgjengelige steder både utendørs og innendørs, uavhengig av om trygg avstand på 1,5 meter kan overholdes eller ikke

Hvis du har symptomer, ring:

900 112 061

FiebreFeber

TosHoste

Falta de airePustevansker