Tekst: Hans Martin Einarsveen

Tenerifeturen - Referat 5
Tenerifeturen - Referat 2
Tenerifeturen - Referat 4
Tenerifeturen - Referat 3

DEN NORSKE KLUBBENS TUR TIL TENERIFE 9. – 11. NOVEMBER 2022

Hvem andre enn METTE; vår kjære METTE – klarer og få så mange til å stå opp så tidlig for å reise på tur? Hanen hadde enda ikke hatt «morgengalet» da vi startet turen fra Arguineguin kl 05.50 onsdag morgen. Vår sjåfør til flyplassen, Reidar, kom til avtalt tid og passasjerene var som vanlig når vi skal på tur på plass på sine respektive påstigningssteder, Arguineguin, Patalavaca, Puerto Rico, Tauro, Playa del Cura og Meloneras. Etter en rask tur på motorvegen vardet rask og effektiv innsjekking hos Binter, passe lang flytur, men lang nok til at vi landet på Tenerife, på flyplassen på sydsiden REINA SOFIA.

Vår sjåfør, Juan Carlos var på plass og turen gikk til landsbyen GÜIMAR og pyramidene, PIRÀMIDES DE GÜIMAR, parque etnografico & jardin botanico, som Thor Heyerdal bygget her. Vi fikk servering før omvisning av en dyktig guide. Etter oppholdet i dette området var det snart tid for lunsj på FINCA SALAMANCA i samme landsby hvor vi fikk smaksprøver (i rikelige mengder) på vin – med fingermat til. Her var Mettes  datter og svigersønn en del av vertskapet, et hyggelig bekjentskap, og etter «appetittvekkeren», vinsmaking, var vi klare for en stor og velsmakende lunsj med alt tilbehør. Vel tilfredse med godt mageinnhold reiste vi videre til kystbyen CANDELARIA med en liten rusletur, noen var bl.a. innom kirken, langs strandpromenaden «stod» GUANCHEKONGENE på rekke og rad. Når turen starter tidlig rekker en over mye på en dag, men nå var tiden inne for å reise til PUERTO de la CRUZ og hotellet HOTEL H 10 PLAYA TENERIFE. Etter en god avslapning møttes alle til middag.

Etter en god frokost gikk turen til det «høyeste» høydepunktet på turen, PICO de la TEIDE, hele 3.718 m.o.h. Turen gikk i området OROTAVA, et meget fruktbart område med store bananplantasjer, grønt og frodig var det her på nordsiden av øya.

Ved TEIDE var det veldig mye folk, men Mette hadde avtalt tidspunkt for vår tur opp med gondolbanen noe de aller fleste var med på, en stor opplevelse – og så heldige vi var med været, helt klart så det som var å se så vi. Etter turen gjennom «månelandskapet» var det igjen tid for å få noe i magen igjen, denne dagen var det i fjellandsbyen EL PALMAR hvor vi fikk en variert og god lunsj. Det er gjerne ved «bordet/måltidene at «nye» bekjentskaper knyttes noe som helt sikkert ble gjort denne gangen også. Undervegs får vi informasjon om hva som dyrkes, historikk og mye annet som Mette har å fortelle etter sine mange år her sør. Vel tilbake på hotellet var det tid for avslapning før vi møttes til aperitif i baren og stor middagsbuffet – og «natti-natti».

Godt innenfor det «akademiske» kvarteret og «manana-manana» var vi i farta igjen, denne gangen til vinbodegaen MONJE med guiding og smaksprøver, et veldig flott sted. Planen var at vi skulle besøke byen LA LAGUNA, men pga. bl.a. lengre kjøretur enn beregnet ble dette «droppet», vi «måtte» jo ha med oss et måltid til før vi forlot øya så da kjørte vi til landsbyen TEGUESTE og restaurant CASA TOMAS hvor vi fikk servert et typisk «Tenerifemåltid», som alt det andre vi har fått velsmakende og rikelig.

Gode og vel forsynte gikk ferden videre til flyplassen på nordsiden, LOS RODEOS, med rask og effektiv innsjekking og ca 30 minutter i flyet så var alle METTES «solskinnsbarn» tilbake på solskinnsøya, Reidar stod klar for å kjøre oss tilbake til våre utgangssteder.

VI, ALLE TURDELTAKERNE PÅ DENNE TUREN – OG ANDRE ARRANGEMENTER I DEN NORSKE KLUBBENS REGI er GLADE for at vi har en slik kapasitet som METTE, hun er løsningsorientert selv om «situasjoner» oppstår og serviceinnstilt, kort sagt sørger for at alle har det så bra som det går an under de gitte forutsetningene.

PÅ VEGNE AV ALLE DE 29 BLIDE OG GLADE GJESTENE DU SØRGET SÅ VEL FOR, TUSEN TAKK!!!!!!!!!!

Hans Martin Einarsveen – glad og fornøyd turdeltaker, håper på flere!