Den Norske Klubben på Gran Canaria

Den Norske Klubben på Gran Canaria ble stiftet 2 mars 1988 for å kunne tilby nordmenn sosialt samvær, aktiviteter og tjenester mens de var på øya. Siden har den også favnet personer av annen nasjonalitet.

Klubben har som formål å støtte og fremme fellesskapet mellom nordmenn, kanariere og andre lands borgere som har opphold på øya i kortere eller lengre tid samt fremme kjennskap til kanariske forhold. Klubben er et sosialt treffpunkt for målgruppen og har mange ulike aktiviteter som medlemmene kan være med på.

Klubben er upolitisk og livssynsnøytral. Den drives etter vedtekter bygd på norske forhold men tilpasset spansk lovgivning mht regnskap, økonomi, personvern mv. Klubben har et styre som møtes månedlig og håndterer saker knyttet til driften samt generalforsamling på ettervinteren som beslutter de store tingene som kontingent, videre drift mv. Det arrangeres medlemsmøter et par ganger i sesongen.

I tillegg har klubben ansatt sekretær som har kontortid på klubbkontoret på hverdager fra 1 oktober til 30 april, og ukentlig i mai og september. Vedkommende snakker spansk og har svært godt kjennskap til det som er verdt å vite om Kanariøyene.

Som medlem får man tilgang til klubbens lokaler vis a vis markedsplassen i Arguineguín. Der kan man melde seg på de ulike aktivitetene som klubben arrangerer. Der er også et innholdsrikt bibliotek hvor en kan låne bøker og lese ferske aviser, i begrenset utvalg.

I tilknytning til klubbens lokaler drives en kafé som serverer egenlaget mat, godt kjent for norske ganer. Den er åpen for alle.

Klubben er inne i en fase der man går fra papirbasert kommunikasjon med medlemmene til elektronisk informasjon på de mest aktuelle plattformene; dvs egen nettside og Facebook side. Medlemmene har også tilgang til en egen app som gjør toveis kommunikasjon og informasjonsflyt vesentlig mer smidig enn tidligere.

Hjemmesiden er et viktig sted hvor en skaffer seg informasjon om klubben og alle dens aktiviteter. Det anbefales derfor å lese videre på de øvrige underpunktene på hjemmesiden for å gjøre seg kjent med klubben.

Klubbens vedtekter finner du her: VedtekterforDNKGCvedtatt130223

Oppdatert av P. O. Heggem og R. Grung-Olsen 01.11.23

ÅPNINGSTIDER PÅSKEN 2022 2
Muligheter med TUTTI