Onsdag 11.mars 2020 hadde Mogán Big Band øvelse som vanlig. To dager senere kom beskjeden om koronastengt samfunn. Nå, 13 måneder senere, forsøker orkesteret med en veldig forsiktig re-start, med strenge smittevern-tiltak og kun få musikere av gangen. Vi håper som alle andre at vi nærmer oss en slutt på pandemien og etter hvert kan gjenoppta normal aktivitet.  Orkesteret ønsker derfor alle, både gamle, men også nye musikere velkommen. Undertegnede har selv hatt gleden av å være med siden 2008.

Det er sikkert mange som ikke helt vet hvem Mogan Big Band er. Kanskje du har hørt marsjer og nasjonalsang(både spansk og norsk) i forbindelse med 17.mai. Kanskje du også har lurt på hvor disse musikerne kommer fra. Det er vesentlig kanariere, men også noen få nordmenn og andre nasjonaliteter. For noen tiår siden fantes det et norsk skolekorps tilknyttet den norske skolen. Det forsvant etter hvert, men i 2006 startet La Banda de la Escuela de Música de Mogán opp i regi av den Mogáns kommunale musikkskolen.

Orkesteret har helt siden starten vært ledet av Marcos García Guerra fra Telde her på Gran Canaria. I 2013 etablerte orkesteret seg som egen stiftelse og etter et par år med øvelser på den norske skolen, øver orkesteret nå i eget lokale, stilt til rådighet av kommunen, ved innkjøringen til Puerto Mogán.

Mogán Big Band, eller hele navnet Asociación Musical Serafín Zubiri Mogán Big Band er ikke egentlig et storband i tradisjonell forstand og besetning. Det er nærmere janitsjarbesetning. Vi spiller riktignok storbandlåter, men også populærmusikk fra ulike tidsepoker og spanske og latinrytmer.

Serafín Zubiri er en kjent spansk sanger vi har vært heldige å gjøre flere opptredener med og han har raust stilt opp som orkesterets fadder.

I den normale verden frem til mars 2020, spilte vi lokalt her i Mogán kommune og vi deltok på stevner og orkestermøter andre steder på øya.

Sommeren 2019 gikk en mangeårig drøm i oppfyllelse med konsertturne i Sør-Norge. God økonomisk støtte fra lokale myndigheter her på øya og gode samarbeidspartnere i Norge gjorde dette mulig. se bilder.

Som mange andre lag og foreninger har den lange annerledesperioden uten aktivitet medført et visst frafall. Vi tar med stor glede mot musikere som oppholder seg på øya vår for kortere eller lenger tid. Om disse linjene ga noen lyst til å finne fram igjen hornet, ta mer en gjerne kontakt, f.eks med artikkelforfatteren som tok fram igjen sin euphonium i 2008 etter ca. 30 års pause.