Dette innlegget har blitt arkivert da det ikke lengre er relevant  
Tekst og foto: Tore Ulabrand Johansen
Ryddig og rent i fjellet igjen

Det er ikke til å komme fra at litt for mange turgåere på Gran Canaria slenger etter seg plastflasker, metallbokser og annet avfall når de vandrer langs stiene innover i fjellet.
Da er det godt at Den norske klubben hvert eneste år sørger for å rydde og renske opp – gjennom Miljømarsjen som har vært arrangert hvert eneste år siden 1989 – i mer enn 40 år.

Over 30 deltakere var på plass da startskuddet for årets marsj gikk i Puerto Rico sentrum klokken 10.00 søndag 6. mars. Én gruppe tok turen opp til Norskeplassen og derfra ned «Miljøstien» til Arguineguin. En annen gjeng gikk opp Nydalen, ned til Balito og så langs sjøen inn til det felles møtepunktet på restaurant Marino Chico.

Flere ivrige turgåere sluttet seg til underveis, og til slutt var nesten 50 mennesker med på årets dugnad.

Nøyaktig hvor mye søppel og rask som ble plukket opp er vanskelig å si, men de som gikk over fjellet samlet i alle fall sammen en betydelig haug med plastposer fulle av ting som ikke skal ligge slengt rundt i naturen. Posene ble forskriftsmessig plassert i egnede søppelcontainere.
– Dere har gjort en kjempeinnsats alle sammen. Nå er det ryddig og rent langs de mest brukte rutene. Tusen takk for innsatsen, sa «ryddeleder» Bjørn Isaksen til gjengen som hadde brukt søndagen på aller beste måte.

 

Miljømarsjen 7
Orientering om turen fra Bjørn Isaksen ved starten i Puerto Rico.
Miljømarsjen 6
Hele turgjengen klar til avgang fra Puerto Rico.
Miljømarsjen 5
Lang rekke med ivrige søppelplukkere på vei innover i fjellet.
Miljømarsjen 4
Miljømarsjen 8
Vel fremme i Arguineguin, med en betydelig mengde søppel som er fjernet fra turstiene og området rundt.