Klubbens «superstar»: Gro Fossum

Jeg tror ikke jeg tar munnen for full når jeg påstår at Gro er det medlemmet som er best kjent utenfor medlemsmassen i Den Norske Klubben. Dama med salgsforkleet fullstappa med strikkete sokker, luer, grytekluter og andre håndarbeidsprodukter har blitt har blitt godt kjent i miljøet utenfor klubben. Hver tirsdag var hun i sving og har bidratt til klubbens ve og vel.

Hun og mannen Bjørn meldte seg inn i klubben i november 2015. Bjørn først for å sjekke forholdene! Etter at han hadde gått god for oss, meldte også hun seg inn.

Før dette var Gro som var Oslojente blitt kjent med, og hadde giftet seg med en Lierkar. De bosatte seg i Lier, og etter hvert i nybygd hus. Gro drev i noen år en butikk med eksklusivt dametøy. Reiste rundt i Europa og skaffet varer som hun siden solgte. Garn og annet håndarbeidsmateriale sto også på sottimentet.

Det var derfor helt naturlig at håndarbeidsgruppen i klubben ble prioritert. Jeg har lovet henne å ikke utbasunere hvor mye hun har tilført gruppen og klubben i form av materialer og ferdige produkter, men jeg kan avsløre at flyselskapene har hatt god fortjeneste! Håndarbeidsgruppens loddsalg står for en god inntekt for klubben. Hun ville ikke sitte utenfor klubben og selge lodder. Ut i mengden var hennes motto. Her blant kafegjester og besøkende var hun i sitt ess. Smil fra øre til øre og et hyggelig ord til alle, enten de kjøpte lodd eller ikke.

Også på våre medlemsmøter i klubben tro hun til. Loddsalg her også. Utallige sokker og vinflasker har passert gjennom hennes hender.

Når hun nå velger å avslutte deler av aktiviteten for klubben er jeg sikker på at vi vil merke det. Det blir ikke enkelt å gå i hennes fotspor! Riktignok har hun tenkt å fortsette produksjonen, om enn i en litt mindre skala, så jeg tror at vi fortsatt vil se hennes spesialstrikkede sokker i lotterikurven. Jeg antar at også andre foreninger vil dra stor nytte av hennes energi. Vet at hun er aktiv i Norske kvinners Sanitetsforening avd. Tranby. De står nok klare til å ta imot henne.

Jeg ønsker Gro og Bjørn en fortsatt fin pensjonisttilværelse med både håndarbeider og kortspill. Husk brodder!

Tusen takk Gro, for alt du har gjort for klubben.

Bjørn