Presidentens hjørne, september

Nå er det ikke så lenge igjen til kofferten pakkes og flyet setter kursen til Gran Canaria. Noen har kanskje allerede kommet. Selv kommer jeg 5 oktober, og det betyr at jeg er på kontoret tirsdag 8 oktober. Mette er på plass på kontoret tirsdager fra 3 september og fra 1 oktober er det hver dag. Så nå blir det planlegging av aktiviteter og øytur og fastlandstur. Hun forteller at kommunen jobber med å «forskjønne» området rundt klubblokalene, dvs at sist hun var nedom var hele fortauet gravd opp se bildene! La oss håpe at arbeidet er ferdig til sesongen starter for alvor slik at vi kan nyte et vaffelhjerte og andre godsaker på uteområdet…Mette har også sjekket Petanca banen, men foreløpig ikke funnet ut om noe er gjort eller hva som vil bli gjort. Dessverre har det vært en ny lekkasje i lokalene våre, denne gangen på presidentkontoret. Rørlegger fant ut at det kom fra leilighet lenger oppe og saken er ivaretatt.

Jeg gleder meg til ny sesong, men kjenner også på litt uro siden vi må ta viktige beslutninger om hvordan vi best kan drifte klubben fremover – med en sunn økonomi. Foreløpig ser økonomien bra ut. Men vi har mistet noen medlemmer gjennom sommerens kontingentinnkreving. Morten har funnet ut at det er vanlig at ca 100 personer melder seg ut hvert år – og så får vi like mange nye! Noen syns det har blitt for dyrt, andre visste ikke at de var medlem (!), noen kommer ikke/vet ikke om de kommer og atter andre vil betale når de har kommet seg nedover. For de som har betalt innen 31 august for høsten ´24 og hele 2025 er faktisk prisen den samme som før, men det er klart at beløpet kan virke høyt – kursutviklingen er lite gunstig for oss. Vi har også fått noen få nye medlemmer i løpet av sommeren, og det blir en viktig oppgave å tiltrekke oss flere nye medlemmer.

Eyvin i styret arbeider med forbedring av Norskeplassen og stinettet. Han har sendt meg følgende melding:

«Vi planlegger en kronerulling for å få midler til oppgradering av infotavler på Norskeplassen, merking av stier, samt generell ansiktsløft av Norskeplassen. Dette skjer i samarbeid med Mogan kommune, og kommunen har allerede bidratt med praktisk anleggsarbeid

Nettverket av turstier i vårt “nærområde” fra Arguineguin til Mogan skal merkes i samråd med Mogan kommune. Vi har ønsker om å utvikle enkle skilt til kryss og pauseplasser. Alle stedsnavn merkes med spanske navn, og også de innarbeidede norske navnene. Det er idag noen enkle skilt i området mot Eivindsplass. Spørsmålet er om noen av våre medlemmer har ferdigheter, kapasitet, lyst eller forbindelser slik at vi kan få laget flere pene skilt. Har noen ideer til utforming av skilt for hvileplassene og stikryss?» Så her er det bare å melde seg.

Nå skal jeg ut og reise de nærmeste ukene – det blir kjekt og så går tiden enda fortere til 5 oktober!

Hilsen Randi