Utflukten til Arucas

Torsdag 7 desember dro vi av gårde mot Arucas på nordsiden av øya. Underveis hentet vi opp svenske venner i San Agustin og Las Palmas siden dette var en samarbeidsutflukt med Skandinaviska Klubben. Dette er lurt siden vi da kan fylle opp en større buss og med lunsj på egen hånd blir slike utflukter billigere! Vi var 54 deltakere til sammen.

I Arucas stoppet vi utenfor den kjente kirken San Juan Bautista. Mange kaller den en katedral, men det er den ikke! Biskopen opptrer kun i Santa Ana katedralen i Las Palmas. Kirken er bygget kun av lokal blå stein, finkornet lavastein.

Vi besøkte det lokale museet, som opprinnelig var hjemmet til den franske Gourié familien, som inneholder mye fin kunst med malerier og skulpturer. En vandretur i den flotte parken med masse tropiske trær ble det også tid til.

Etter lunsj – og shopping – dro vi videre til en bananplantasje. Der fikk vi en morsom innføring i bananplantenes liv og levnet, og vi fikk se vanlige kanariske Plátanos samt blå og røde bananer. Prøv hvis du finner dem i din lokale supermercado. Og det var prøvesmaking av bananprodukter: bananlikør, bananhvitvin og banan»cava» samt diverse syltetøy. Det var godt alt sammen.

Takk til Karin Bertilsson og Mette for flott guiding.

 

Randi Grung-Olsen, 09.12.23