Mandelblomstringstur med Den norske klubben og HLF Gran Canaria hørselslag 1. februar 2024

1. februar var 52 “turglade” personer med på “vårens vakreste eventyr” her på Gran Canaria.

I Norge er det fruktblomstringen i bl.a. Hardanger og Holmenkollstafetten som blir betegnet som vårens vakreste eventyr. Men her på solskinnsøya framstår “eventyret” slik naturen har skapt det – VILTVOKSENDE!

“Solskinnsbarna” til METTE er jo godt “dresserte” så alle påmeldte hadde møtt opp på de respektive plassene – Arguineguin, Sunwing, Patalavaca, Anfi, Puerto Rico og Tauro i god tid slik at vi reiste fra Tauro kl 09.05.

Mette ønsket alle velkommen ombord, presenterte vår sjåfør, Victor, som var en behagelig sjåfør – og fortalte i korte trekk om dagens rute og program. Ruten var ikke mer “fastlagt” enn at vær og vind skulle få bestemme hvor turen ville gå.

I Telde dro vi innover og oppover øya til vår første stopp, kaffe og kake i Casadores på en liten hyggelig hulerestaurant, BAR RESTAURANTE LA GUEVA JONDA.

Ikke så lenge etter at vi hadde “svingt” av motorveien “skjønte” vi at blomstringen var godt igang, og med og mer ble det jo høyere opp vi kom. Det er rikelig blomstring i år.

Ved avreise fra Casadores informerte Hans Martin om hørselslagets aktiviteter ila. vinteren.

Været var hele dagen på “vår” side så vi var bl.a. Pico de las Nieves, 1949 moh., ingenting hindret utsikten.

Underveis hadde vi flere stopp på utsiktspunketene som er tilrettelagt, vi så både “Munken”,”Frosken” og Roque Nublo fra forskjelige kanter.

Det begynte å nærme seg lunsjtid, den var bestilt i Fontanales, Sibora grill, alle tok godt for av en som alltid rikelig og velsmakende tapas med godt drikke til.

Vel forsynte, både på opplevelser og god mat var tiden inne for å reise tilbake til våre utgangssteder.

Mette er “uttømmelig” så vi fikk mer informasjon hele veien, noe har vi hørt før selvfølgelig, men hun har alltid noe nytt å fortelle – og så glemmer vi jo da.

Etter en lang dag kom alle vel hjem i stor takknemnlighet til METTE, du er uunnværlig.

Hans Martin Einarsveen