Medlemsmøte 8 februar 2024.

Først var det medlemsmøte for nye medlemmer på Marino Chico i Arguineguín. Hele 12 nye medlemmer var møtt frem. President Bjørn Isaksen ønsket velkommen og fortalte at klubben nå er 36 år. Sekretær og reiseleder Mette Børresen fortalte om ukeplaner og utflukter- og kommende arrangementer. Deretter fortalte representanter fra ulike aktivitetsgrupper om hva som skjer i gruppene. Tur: Eyvin Bjørnstad, Spaserklubben: Gunnel Berg, Boccia og Hørsellaget : Else-Marie Bråten, Bibliotektet: Unni Knobloch, Canasta: Morten Børresen, Håndarbeid: Reidun Langgård.

Etter en pause fortsatte medlemsmøtet for alle, totalt var vi da 70 medlemmer. Bjørn ønsket velkommen og sa at selv om det det økonomiske resultatet for fjoråret var litt negativt så hadde han troen på at 2024 skulle bli bedre og med mere kontroll. Og for å få til det ville det nok være nødvendig å heve kontingenten noe pga økende utgifter og priser. Han oppfordret alle til å komme på Generalforsamlingen 19 februar.

Bjørn tildelte skryt til de flinke i håndarbeidsgruppen som er mestere i å skaffe inntekter til klubben. Men de trenger flere flinke hender og ikke minst loddselgere. Også Turgruppa fikk skryt – nå er det fjellturer nesten hele uken!

Han påpekte at det fortsatt er ledige plasser på seniorteffet 14 februar. Ettermiddagen er ment for «gamle» medlemmer dvs de som har vært med veldig lenge med medlemsnummer lavere enn 4000. Hensikten er å prate og mimre og se om der er noen gode ideer for fremtiden.

Morten fortalte om den nye digitale hverdagen med en plansje som viser hvordan Styreportalen med medlemsregister henger sammen med regnskapssystem, aktivitetskalender og medlemsappen TUTTI.
Eyvin fortalte om et nytt initiativ for å ruste opp Norskeplassen og ambisjonen om å få laget et kart på plassen som viser stier innover i fjellet fra Norskeplassen. Dette må gjøres i samarbeid med Mogan kommune for å bestemme hvordan kartet skal fremstille både spanske og norske navn på de vanlige turmålene, og hvordan stiene skal merkes. Han ba om at de som ville være med på videre arbeid kunne melde seg til ham eller kontoret.

Torger Svelland fortalte om Kanarifuglene, en aktivitet som opphørte for noen år siden. Kanarifuglene hadde med seg folk som spilte trekkspill og gitar, men de fleste deltok som sangfugler. Han ville gjerne ha tilbakemelding om noen trakterte instrumentene og fra de som ønsket å gjenopplive Kanarifuglene. Lydanlegg og sanger befinner seg i klubblokalene.

Torgerd Sandøy fortalte om Miljømarsjen som fyller 35 år i år og går av stabelen søndag 3 mars med tre forskjellige ruter og innkomst Pino Seco i Arguineguín. Det hårete målet for i år er 400 deltakere så her er det bare å legge seg i trening…

Mette fortalte om gjenværende aktiviteter for vårsesongen som ikke er lagt ut enda: En fellestur med Skandinaviske Klubben til Botanisk hage 5 mars med bussoppstart fra San Agustin, og en formiddagskonsert søndag 10 mars i Las Palmas med Gran Canaria Woman Big Band.

Randi fortalte at klubben har fått tilbud fra en profesjonell instruktør til strandgym, men siden prisen er ganske høy er det viktig å få tilbakemelding på om dette kan være interessant, 10 – 15 Euro pr gang avhengig av antall deltakere. Dag og sted kan være etter deltakernes ønske.

Loddsalget ble foretatt midt i møtet og brakte inn hele 551 Euro. Trekningen ble gjort ved møteslutt – og noen gikk heldige hjem!smile

Randi Grung-Olsen