MANDELBLOMSTRINGSTUR

Torsdag 26. Januar 2023 inviterte hlf Gran Canaria hørselslag og Den Norske Klubben i Arguineguin medlemmer og gode venner på mandelblomstringstur. 50 turglade deltakere møtte opp på avtalte påstignigssteder til rett tid slik at turen kunne gjennomføres som planlagt. Kl. 08.57 reiste vi fra Playa Del Cura som var siste påstigning på denne turen.

Mette ønsket velkommen, refererte i «grove» trekk ruten for dagen. Vel ute på motorvegen «følte» Mette at vår eminente og «faste» sjåfør var litt «molefonken» – og hun forstod hva årsaken var, sjåførsangen var ikke framført…….så da ble den sunget og alt ble «vel og  bra’’»

Vi kjørte motorvegen til Telde hvor vi svingte av og det bar til fjells. Første stopp var i byen San Mateo, litt vandring omkring og de fleste tok en «forfriskning» etter eget ønske – (og noen fikk shoppet litt)

Mette informerte undervegs, vi fikk bl.a. høre at også her på Gran Canaria er det tilskuddsordninger til utbyggning av solstrøm, store området blir nå dekket av solpaneler, det «ligger i tiden». Ettersom vi kom oppover og nordover på øya ble det veldig grønt og fint, ikke så veldig høy temperatur denne dagen, men fint turvær.

Mandelblomstene var ikke så «fulltallige» som vi ofte har opplevd, om det var for tidlig eller for sent er ikke så godt å vite, eller om at det blir dårlig avling i år.

Mandelr – amandola – som betyr «som bør elskes» – er en stenfrukt som vokser på løvtre, inneholder vitamin E og magnesium. Mandeltreet stammer fra Aisa og er verdens eldste «delikatesse».

Spanjolene og klart kanariene også er flinke til å «feste» så selvfølgelig arrangeres det «Mandelfestivaler, Jordbærfestivaler», enhver anledning som byr seg blir markert. Undervegs hadde vi korte «fotostopp» for det var kjølig i fjellet.

Dagens høydepunkt var nok lunsjen på Restaurante Sibora grill i fjellandsbyen Fontanales. Store og velsmakende retter ble servert på «løpende» bånd, utrolig hvor effektive disse folkene er, med så mange gjester, (ikke bare vi) så fikk vi maten omtrent samtidig. Det er imponerende. Vår lunsj ble avsluttet med lotteri som innbrakte 271,- euros, takk for innsatsen.

Kl. 16.05 forlot vi Fontanales, Felix fikk oss alle hjem til våre destinasjoner, som vanlig.

En minnerik, fin og velorganisert tur var igjen gjennomført.

Takk til alle for at turen ble så vellykket!

Takk til Mette, vi blir med igjen!!!

Hans Martin E. – tekst og bilder

Blomster bilder tatt av Bente Rognlien