Julekrybben

Image

referat fra turen til julekrybben i Veneguera

Julekrybben i Veneguera 2019
Årets besøk i Veneguera første juledag for å se på årets utgave av julekrybben ble en opplevelsesrik tur. Buss fra Playa Ingles via Arguineguin, Patalavaca og Puerto Rico mot målet. Felix var en god og trygg sjøfør. Vi fikk bevis for hans reflekser på hjemturen da en annen buss kom mot oss på feil side av midtlinjen. Felix «kastet» kastet busset til høyre, og vi skar klar med hårfin margin!! Bravo!!!
Men- nok om det ubehagelige. Vel fremme i Veneguera var det tid for å bivåne det spektakulære skuespillet de 175 innbyggerne hadde iverksatt for 31 gang.
Først litt om landsbyen. Noen kilometer vest for Pueblo de Mogan, langs GC200 ligger Veneguera. (175 innbyggere i 2016) Omtalt som bygd allerede i 1865,
Hit har turismen med sine hotellsiloer og kjøpesenter ikke nådd. Etter en lang kamp har lokalbefolkningen reddet dalen fra utbyggingsplaner, og den har i dag status som et beskyttet naturområde. (+ Playa Veneguera)
I tillegg til selve julekrybben med Maria, Josef og Jesus-barnet, fikk vi en fin mulighet til å oppleve hvordan livet artet seg på landsbygda på Gran Canaria før charterturismens tid. I sammenheng med julekrybben arrangerer innbyggerne en helt spesiell forestilling med opptog, servering av smaksprøver på tradisjonsmat og tablåer som viser hvordan livet artet seg i «gamle dager».
Etter noen innholdsrike timer med smaksprøver for både smak og lukt, syn og hørsel var det tid for å vende tilbake til 2019. Felix og bussen sto klar og brakte oss vel hjem.
Takk til alle de 46 som deltok og for deres bidrag til en vellykket tur!
Gunnel og Bjørn I