Et lite referat og bilder fra «Gå-busstur!»

Image

Flott buss og gåtur med 42 spreke deltakere!

Tid for tur igjen! Mandag 26 november lastet man opp bussen med 42 spreke turgåere og satte kursen nordover! Fra Puerto Rico ble kystveien GC1 valgt og vår sjåfør Felix brakte oss raskt og sikkert mot målet. Utrolig når man tar i betraktning bussens størrelse i forhold til bredden på veiene på slutten av turen. Respekt!
Målet var i utgangspunktet landsbyen Santa Christina men på grunn av mye nedbør og sleipe stier startet man i El Palmital. Først hadde man en stopp i Moya hvor verdig trengende kunne utføre nødvendige gjøremål. Kø!
Fremme i El Palmital var det tid for å ta beina fatt. Fin utsikt mot Moya og kirken. Overskyet med lavt skydekke i starten. Etter hvert med litt regn. Nok til at regntøy kom frem og man trakk under tak. Men Mette da! Lovte ikke du pent vær? Uansett, det varte ikke lenge og etter noen «solbønner» dukket den gule skiva opp.
Spisepause ved Casa Aguilar, før vi fortatte forbi El Colbozo mot San Juan. Turen gikk gjennom et område med dype kløfter. Stien var stedvis noe våt og glatt, men det gikk uten de store hendelsene. En gikk riktignok av seg «skoa», men fortsatte ufortrødent videre på innersålen. Sporty! Ellers kun et par småfall. Førstehjelpsskrinet forble uåpnet.
Framme i San Juan var det ny pause med inntak av diverse forfriskninger før man fortsatte mot Guia. Her ventet bussen. Herfra gikk turen ned til Galdar hvor personalet på Restaurante Guanche Amagro ventet på oss med et godt lunsjmåltid. Etter inntak av mat og tilhørende drikke var det ut på veien igjen.
Som lovet var man hjemme før det ble mørkt! Flott tur, takk til Ingemar og Mette for alltid å finne hyggelige og interessante turmål.
Turfacts: Startpunkt 510 høydemeter. «også høyeste). Turlengde 9 kilometer. Tid brukt 4 timer. Snittfart 3,1km/t.
Takk til alle! Meget vellykket tur med godt humør og positiv innstilling, vi lar oss ikke deppe av et par regndråper!!
Bjørn