Buss/gåtur 25 mars 19

Image

BUSS-FJELL-GÅ-TUR MANDAG 25. MARS 2019 – EN UTFLUKT I SAMARBEID MED ETNO-EXPERIENCE GRAN CANARIA MED RAFAEL MOLINA I SPISSEN. VI KJØRTE SOM VANLIG TIDLIG FRA ARGUINEGUIN KL. 08. KUN 24 STK DENNE GANG, EN SVENSKE, EN DANSKE OG HU METTE SOM ER NORSK/DANSK DA – KANSKJE VÆRMELDING GJORDE ETT UTSLAG?? REGNVÆR VAR DET MELDT FRA […]

BUSS-FJELL-GÅ-TUR MANDAG 25. MARS 2019 –
EN UTFLUKT I SAMARBEID MED ETNO-EXPERIENCE GRAN CANARIA MED RAFAEL MOLINA I SPISSEN.
VI KJØRTE SOM VANLIG TIDLIG FRA ARGUINEGUIN KL. 08. KUN 24 STK DENNE GANG, EN SVENSKE, EN DANSKE OG HU METTE SOM ER NORSK/DANSK DA – KANSKJE VÆRMELDING GJORDE ETT UTSLAG?? REGNVÆR VAR DET MELDT FRA ETTERMIDDAGEN AV …….. MEN MANGE HAR ALLEREDE VENT NESEN HJEM TIL NORGE OGSÅ, SÅ DA SÅ – PÅ TUR SKULLE VI.
SJØFÅR ACORAN (OPPKALT ETTER VÆRGUDEN??) FIKK SIN MORGEN-SANG OG VI VAR I GANG.VI HENTET OPP ALLE SAMMEN OG FIKK MED OSS RAFAEL I SAN FERNANDO. SÅ BAR DET TIL FJELLS. OPP FATAGA-DALEN, ETT TRIST SYN MØTTE OSS NÅR VI KJØRTE FORBI HOTEL RURAL MOLINO DE AGUA –SOM VAR UTSATT FOR DEN FØRSTE SKOG/PALMEBRANNEN I FORRIGE UKE. KUN MATERIELLE SKADER.
VÅRT FØRSTE STOPP VAR PÅ HOTELLET LAS TIRAJANAS FOR EN KAFFI-KOPP, KAKE OG WC-BESØK.
VIDERE TIL CRUZ DE TEJEDA OG VÅRT STARTSTED DEGOLLADA DE PALOMA. DER STOD RAFAELS MEDARBEIDERE PACO OG ENRIQUE, SOM SKULLE VÆRE MED OSS I DAG. FINT OPPHOLDSVÆR TIL OG MED SOLEN TITTET FREM, SÅ NÅ VAR DET; DET STORE SPØRSMÅL: BLIR DET REGN?? HVA SKAL VI BÆRE MED OSS??
TUREN STARTET PÅ 1725 M.O.H. OG NED TIL 800 M.O.H. I FJELLANDSBYEN VALSENDERO. VI GIKK PÅ TURSTIER GJENNOM SKOG, NOE STEDER SOM LIGNET TIL FORVEKSLING MED JUNGEL – LANGE MOSESKJEGG SOM HANG NED FRA TÆRNE, VI GIKK PÅ FLATTMARK, FINE GRUSVEIER OG ALT BLOMSTRET, FUGLENE KVITTRET OG SANG, MEDISIN FOR SJEL OG KROPP GITT.
DET STORE I DAG VAR AT VI SKULLE VÆRE MED PÅ Å NY-PLANTE TRÆR, TYPEN FAYA OG BREZO. ETT STORT PROSJEKT SOM STYRES AV CABILDO DE GRAN CANARIA – ØYREGJERINGEN, GRAN CANARIA MEDIO AMBIENTE MILJØET GRAN CANARIA, PRIVAT PERSONER, HEREDAD DE AGUA ARUCAS Y FIRGAS OG ORGANISASJONEN POST-LIFE RABICHE – EN DUEART, ENDEMISK FOR KANARIØYENE – SOM HOLDT PÅ OG BLI UTRYDDET HER PÅ ØYA DA MAN HOGGET NED FOR MYE SKOG – NÅ INNFØRT IGJEN.
SÅ VAR DET Å GÅ VIDERE NED TIL BUSSEN, SOM STOD Å VENTET PÅ OSS – KJØRTE OSS TIL FIRGAS. DER STOD HELE FAMILIEN TIL CONCHI KLAR MED MASSE GOD MAT OG DRIKKE, RESTAURANTE CASA CONCHI – TENK DE ÅPNET KUN FOR OSS!!!! DET ER MANGE STEDER PÅ ØYA AT MANDAGER ER STENGE-DAG FOR RESTAURANTER OG MUSEUMER.
VI KOM OSS OM BORD I BUSSEN IGJEN OG KJØRTE TILBAKE TIL SYDSPISSEN – RAKK SÅ VITT Å KOMME HJEM FØR DET BLE MØRKT………
TUSEN TAKK, TAKK TIL ALLE – INGEMAR OG METTE SOM FINNER FREM TIL ALTERNATIVE TURER.
VI VENTER I SPENNING TIL HØSTENS SESONGPLAN LIGGER KLAR
HA EN RIGTIG GOD TUR HJEM TIL NORD, GOD PÅSKE, VÅR OG SOMMER!!! HASTA LUEGO – PÅ GJENSYN!!!!
STOR SOLSKINNSHILSEN OG KLEM METTE